Viime viikon maanantaina oli pari päivää jo sadellut vettä joten oli pääkallokelit. Omistan kyllä nastalenkkarit, mutta siitä huolimatta päätin lähteä käymään ilman niitä kävelemällä kirjastossa ja kaupassa Penan kanssa. Kattelin töistä kotiin ajellessa että on hiekotettu sen verran että voi mennä. Nastoilla kun on ikävä kävellä laatalla. Vähän kuin kävelis jäällä ja eihän ne hyvällä kato jos ropisten siellä vetää menemään.. =/ Kävelin tosiaan sinne ja takaisin. Liukkaimmat kohdat hitaasti. Mielestäni rundi meni hyvin, mutta selkä oli toista mieltä. Ilmeisesti sitä oli kuitenkin jännitänyt automaattisesti sen verran että alaselkä meni totaali jumiin jo heti illalla. Sen sijaan että oisin tehnyt niin kuin normisti että annan selän levätä pari päivää niin muistinkin heti että liike on lääke. Putkirullailin heti illalla tv:tä katsoessa ja seuraavina parina päivänä tein kuntohuoneessa useemman sarjan niitä vuosi sitten fysioterapeutilta saamiani liikkeitä. Ja kas kummaa, sehän auttoi! Perjantaina satoi sitten kokopäivän lunta. Märkää lunta. Tai siis sade oli alkanut jo yöllä joten sitä oli varmaan 20senttiä. Mies lähti reissuun jo pe päivällä joten kolaus jäi mulle. En uskaltanut kolailla kuitenkaan normikolalla vaan tartuin lumilapioon ja huiskin sillä alueet puhtaaksi.

IMG_1616.jpg

Meillä kun ei ole pikkupiha niin aikaa meni 1h20min.

Pena tapitti varmaan tuosta ajasta 30min tuossa yhdessä ja samassa paikassa...

IMG_1615.jpg

Perse lumikasassa! Mun piti jo mennä kysyyn siltä että onko se jäätynyt kiinni kun tapittaa vaan! =D

Googlettelin muuten heti alkuviikosta selän rentouttamiseen liityviä keinoja. Törmäsin sit sanaan selkälauta ja piti heti tutkia mikä se semmonen on.

IMG_1614.jpg

Niinhän siinä kävi että surffailun tuloksena tilasin sen ja perjantaina se saapuikin postissa.

IMG_1627.jpg

Tuossa olenkin sit siitä lähtien köllötellyt vähintään 15min joka päivä. :)

IMG_1623.jpg

Lordos selkälauta:

Ylilääkäri, fysiatri Seppo Hämeenojan johdolla kehitetyn LORDOS®-menetelmän teho perustuu alaselän kiristyneiden lihasten rentouttamiseen. Tällöin selän välilevyn paine pienenee. Jo 10–15 minuutin rentoutus LORDOS®-selkälaudan avulla helpottaa selkään kohdistunutta painetta.