Aloita kiipeily!

Näin julistetaan The Voicen sivuilla. :)  (tummennetut kohdat voicen jutusta)

Kiipeily on paitsi antoisa harrastus myös äärimmäisen tehokas liikuntamuoto.

Moni tavoittelee jälleen rantakuntoa ensi kesäksi. Mikä olisikaan mukavampi tapa toteuttaa haaveet, kuin aloittaa hauska ja huimapäinen harrastus, kiipeily.

- Etenkin kädet ovat kovilla, sillä koko ajan täytyy vetää itseään ylöspäin. Käsilihakset, hauikset, selkälihakset, ja hartiat kehittyvät, kiipeilijä Roosa Huhtikorpi kertoo.

Kiipeilyssä myös jalkalihakset kehittyvät. Jatkuva ponnistaminen rasittaa reisiä, pakaroita ja pohkeita.

- Koska naiset ovat hieman heikompia kuin miehet, täytyy meidän käyttää koko vartaloamme. Näin myös keskivartalo on todella kovilla. Miehet voivat helposti vetää itseään ylöspäin pelkillä käsillä, mutta naiset tarvitsevat koko kroppaa.

Huhtikorven mukaan kiipeily on harrastus, joka on todella helppo aloittaa. Nainen suositteleekin olemaan yhteydessä lähimpään kiipeilysaliin. Kun taidot ovat kehittyneet, voi harrastuksen siirtää luontoon.

Allekirjoitan tuon kyllä. Käytiin nimittäin lauantaina taas kiipeileen ja selkä ja käsilihakset vieläkin kipeet. Tiistaina pitäis mennä uudelleen, eli huomenna. Saapa nähä vertyykö sitä sen verran että kantsii mennä. =D Jospa sitä sit pääsis köysipuolelle. Oli meinaan taas sellanen ruuhka lauantaina että ei mitään saumoja. =/

Pakkanen on paukkunu ihan kivasti täällä pohjois-pohjanmaalla. Itse vierastan juoksua ulkona jos on enemmän kuin -20´c. Sekin tietty pukeutumis kysymys, mutta mulla kun on tuo matto niin turhaa raahaudun ulos moisella pakkasella. ;) Penan kanssa on pakko käydä ja se ei haittaa, kun tosiaan pukeutuu hyvin niin ei palele tippaakaan.

WP_20140116_001%5B1%5D-normal.jpg

Tää on paras takki itellä kun pakkanen paukkuu. Sanon tuota eskimotakiksi. =D iso ja muhkee huppu. Saan kiittää tuosta takista anoppia. Lahjotti sen mulle muutama talvi sitte. Tack!