Keskiviikon mäkitreeni teki tehtävänsä ja nyt on lonkat aivan sairaan kipeet. Eilen oli vasenpuoli , mistä johtuen arvelin syyn olevan selässä jälleen kerran. No, tänään aamulla oli myös oikea lonkka helkkarin kipeä vaikka olen venytellyt molempina iltoina. Surffasin sit äskön netissä että mistä vois johtua.. Lonkassa sijaitsee kuulemma kaks limapussia joiden tehtävä on "voidella" luisen ulokkeen ja pehmytkudosten välistä tilaa.

1345789459_img-17cabe9b5fe852b75e04327bf

"Limapussitulehduksen syitä ei tunneta hyvin. Niiden kehittymisessä avaintekijöitä ovat ylirasitus, jänteen pakaralihasten luisen kiinnityskohdan toistuvat mikrovammat ja repeämät, hankaus, jänteen häiriintynyt verenkierto ja alentunut aineenvaihdunta."

-No aivan mahtavaa! =O

"Kävelyssä varsinkin ensiaskelilla voi olla ontumista."

-Tällä hetkellä en pysty käveleen normaalisti ilman ontumista vaikka kuinka yritän. =/

"Limapussin tulehdus voi joskus matkia alaselkäkipua ja "iskiasta" tai muuta lonkkasairautta kuten nivelrikkoa."

-Oisko toi mun tän hetkinen pahentunut selkäkipukin syytä tuosta? Tuskin, mutta toivossa on hyvä elää! Cool

"Ensisijainen hoito on tauko liikunnasta ja muutos rasituksessa, joka on ongelman aiheuttanut. Lievissä tapauksissa tämä, paikallinen kylmähoito ja tulehduskipulääke 10–14 vrk:n kuurina suun kautta tai geelinä kipualueen iholla on riittävä."

-No okei. Taukoa tuskin maltan pitää jos vaan kerkeen liikkuun, mutta voin kyllä vaihtaa lenkkeilyt pyörällä syhkimiseen. =D Plus kylmähoitoa ja lääkettä kehiin. Lääkekaappihan mulla pullottaa kipulääkkeistä kun jok`ikinen lääkäri sitä mulle syytää (ei vähene kun en tykkää käyttää).  

Gyl tää taas tästä. Someday, somehow!

1345789684_img-d48bd8e395af0db16bfd42df7