Kuin moni muistaa (Jaksaa!) venytellä urheilemisen jälkeen?

Myönnän että minäkään en venyttele ihan jokakerta, mutta voisin sanoa että joka viikko tulee lösähdettyä lattialle tv:n ääreen venymään ja vanumaan. Olen aina venynyt suhteellisen hyvin. Toki mullakin auttaa mitä enemmän venyttelen niin sen helpommin ja syvemmälle venyn, mutta vaikka ois vuosia välissä niin en ole rautakanki. Selkä jutun myötä mun on ollut pakko ottaa venyttelyt säännölliseen ohjelmaan ja nykyisin nautin venyttelyistä todella paljon. Saatan yhden ohjelman ajan venytellä viltin päällä samalla tv:ä katsoen tai asennosta riippuen kuunnella. Eli 30min-1h.  Venyttelyt on isoin asia mikä mua on auttanut välilenynpullistuman hoidossa. Kipu ei tosiaankaan ole vielä poissa vaikka ison avun sainkin naprapaatin pakeilla missä kävin kesälomalla pari kertaa. Venyttelyt tuo sen viimeisen silauksen. Plus ne auttaa mua ainakin palautumaan nopeammin. 
 

Eilen ilalla kahvakuulatunnin jälkeen lösähdiin taas viltille ja aikani venyteltyä rupesin tuntemaan kipua vasemman rinnan yläpuolella tai ilmeisesti se heijastu siihen rintalastasta. Kuulatunnilla en missään vaiheessa tuntenut että oisin loukannut itseni mutta ilmeisesti onnistuin venäyttämään lihakseni. AU! Hengittäminenkin tekee tällä hetkellä ajoittain kipeää. Pitänee siis jättää kuulat pariksi päivää rauhaan.  
Alla oleva kuvaa hyvin kipuani..

"Rintakehän luu- ja lihaskivut ovat kivuista yleisimpiä. Kivun syynä voi olla ilmeinen vamma, joko suora isku tai venähdys tai sitten pitkäaikaisen rasituksen aiheuttama ärsytys. Kylkiluihin tai rintakehän lihaksiin liittyvä kipu on yleensä selkeästi paikallista, ja rintakehä tuntuu aralta paineltaessa kipukohdasta. Nämä kivut myös pahenevat venytys- ja vääntöliikkeissä. Hyvin yleinen lihaskivun tyyppi on "rintakehän läpi" tuntuva kipu, jota esiintyy rasitustiloissa, virustautien yhteydessä tai ilman erityistä syytä lihaskouristuksena."

Eli venyttely ilmeisesti pahensi asiaa. Uskon tosin että kipu ois tullut jokatapauksessa jossain vaiheessa. Nyt se tuli vain nopeammin esille. Aijon venytellä siis jatkossakin!