Olen nyt pari viikkoa vältellyt sokeria. Siis ihan kaikessa. En vain herkuissa vaan ihan kaikessa. Jogurtissa, leivissä yms yms. Ette uskokkaan mitä määriä sokeria on kaikkialla kun sitä rupeaa seuraamaan. En välttele laihdutus mielessä vaan ihan muista syistä. Meni vähän aikaa jogurttihyllyn edessäkin että löysin maustamattoman jogurtin missä oli vähän sokeria eli 100g:ssa max 5g. Tuntu ihan tyhmältä seistä minuutti tolkulla hyllyn edessä ja lukea ravintosisältöä. Eli juu, en tee sitä normaalisti. Hiivan välttely on myös aiheuttanut sen että on pitänyt ruveta tekemään itse omat leivät. On kait niitä hiivattomiakin mutta mulla ei riitä kärsivällisyys seistä leipäosastolla ja lukea niitä typeriä selosteita minuuttitokulla. Miksei se voi lukea siinä päällä?? HIIVATON. Hä? Ja niistä kovista kuivakänttyruisleivistä mä en tykkää missä sitä hiivaa ei ainakaan ole. =/
Mites vierotusoireet? No tulihan niitä. Päänjomutus kesti muutamia päiviä kun kroppa huus sokeria! Toinen vieroitusoire mikä tuli oli nälkä. Pieni jäytävä nälkä lähes kokoajan. Pikkuhiljaa päässyt siitä eroon, mutta en täysin. Olenkin nyt yrittänyt pitää mukanani proteiinipatukoita. Ette arvaakaan kuin vaikea on löytää proteiinipatukka missä ois sokeria vaan max 5g 100g:ssa. En oo löytänyt joten siinä pitänyt vähän soveltaa. Alhasin minkä löysin oli 6,5g. Todella monessa niin sanotussa "terveyspatukassa" on aikamoisia määriä. Kokonaiskalorimäärä muka alhainen mutta sokerin määrä ihan jäätävä. =O  Muutaman otin testiin kaupasta missä oli vähän, 6,5 ja 7,5. Hyvin epäillen että voiko niitä syödä...mutta hyviä olivat!!

WP_20150114_001%5B1%5D.jpg

Tuo mansikka-valkosuklaa oli ihan hyvää, mutta tuo lakritsi! NAM! =D Aivan sairaan hyvää ja se oli vielä noista kahdesta se jossa oli vähemmän sokeria (2,3g patukassa)!

En ole siis todellakaan syönyt moisia jokapäivä. Noi kaks on ainuat tän kahden viikon aikana. :) Niin kun mä sanoin, hätävara. ;)

Nii ja hyviä puolia? Paino, se on tippunut. Turvotus, vähentynyt. :)

Ai niin! Ja olenhan mä mukana siinä 100päivän tipaton haasteessakin. Nää kaks juttua ei alunperin liittynyt toisiinsa, mutta tuo haaste tuli sopivaan saumaan koska olisin tuon sokeri-hiiva välttelyn takia joutunut lopettamaan kuitenkin. ;)