Lauantai alkuilta.
Olen lähdössä hiihtämään ja arvon tyyliä. Päädyn nopealla pähkäilyllä siihen minulle helpoimpaan eli perinteiseen.
Puen vaatteita päälle ja kerron suunnitelmistani ohimennen miehen puolikkaalle. Hän ihmettelee heti ääneen että kun uudet luistelumonot ja kaikki niin miksi olen menossa perinteistä hiihtämään?
Kiroan mielessäni ja  totean hänen olevan oikeassa. Lisäksi tarvitsen harjoittelua. Ei se itsekseen rupea sujumaan.. En kuitenkaan kerro suunnitelman vaihdoksesta hänelle. TIETENKÄÄN!
Takin kohdalla arvon jo toisen kerran. Paksu vai ohkanen, mietin ääneen? Miehen puolikas kysyy heti asteita. Joita on sillä hetkellä -8,5´c.
Siinä rajoilla tulee vastaus eli ei apuja sieltä. Päädyn paksumpaan.
Musiikit korville, sukset kainaloon ja lähden käppäilemään kohti latua joka lähtee vajaan 300 metrin päästä meidän pihasta.
Monot kiinni suksiin ja kello käyntiin.
Jo ensimmäisen kahdenkymmenen metrin jälkeen huomaan luistelubaanan olevan pehmyttä mössöä ja manaan etten sittenkin lähtenyt pertsoilla. Lisäksi paksumpi takki osoittautui virheeksi ja minulle tulee heti kuuma. Hetken jo harkitsen uukkaria, mutta suomalainen sivu voittaa. Periksi ei anneta!!
Sitten alkaakin itselle hokeminen...

"Ei mitään kiirettä. Rauhassa vaan. Hengitä syvään. Tuli ei oo perseen alla eikä kenenkään perässä pidä pysyä. Rauhassa vaan. Hengitä syvään!
Älä tuijota suksen kärkiä vaan nosta katse ylös. Muista tuoda toinen jalka toisen vieree äläkä harota. Pitkiä liukuja! Tuo kädet lähemmäs vartaloa äläkä hiihdä kädet levällään kokoajan. Rentoudu! Älä vilkuile taakse. Ihan sama kuka tulee takaa. Antaa mennä ohi vaan jos on tullakseen. Jos haluat testata itseäsi niin nosta sauvat kainaloon ja etene pelkillä jaloilla."

Vauhdin hidastuessa lähes nolliin tai meinattua lentään nokallesi ota sauvat takaisin käyttöön ja jatka harjoituksia..

Takaisin todellisuuteen... Mä en tuolla hiihtolenkillä testannut sauvoitta hiihtoa. Tiedän ettei se vielä suju.  Positiivista tuolla hiihdolla kuitenkin oli että pääsin jo kaikki ylämäet hiihtämällä ylös! Normisti oon siis mennyt tamppaamalla ja lähes pelkällä yläkropan voimalla eli toisin sanoen henkihieverissä. EH!

Ai niin... paino sunnuntaina tasan 68kg eli +100g. MITÄ VIT?!!!  Pitää vissiin lopettaa syöminen että saa painoa alaspäin.