Se että voin sanoa harrastavani nykyään kiipeilyä ei tarkoita että olisin päässyt peloistani eroon. Joo, monikossa. Luulin että kärsin vaan pahasta korkeanpainakammosta, mutta olen huomannut että pelkoni on monisyisempi. =/ Se että eilen kapusin vihdoin 16 metriin ei ollut mikään helppo homma. Vaati kolme reissua hallille ja useemman kapuamisen seinälle ennen kuin sain pääkoppani mukaan ja tsempattua itteni ylös. Tarrattuani viimeiseen otteeseen teki mieli kiljua ääneen onnesta, mutta sen sijaan alas päästyäni hyppäsi mieheni kaulaan! =D

Siinä aikasemmilla kerroilla huomasin siis että en kärsi vaan korkeanpaikankammosta vaan myös sivuseinäkammosta! Jos se reitti olisi ollut suora niin olisin mennyt jo sinne ylös varmaan eka kerralla kun yläköysi puolelle pääsimme, mutta kun siinä piti käyttää toista seinää apuna... Jee jee. Kun olin saanut sen työstettyä niin pää nolla moodiin ja ylös! Sitten kun huomasin että ylhäällä olo, alas katsominen ja köyden varaan jättäytyminen ei enää pelota niin rupesin mietimään että miksi se itte kiipeeminen tutisuttaa puntteja edelleen. Tuntu että koko kroppa tärrää kun kiipeän ja pelottaa niin sairaasti. Jäljellä on siis vielä putoamisen pelko....Ohhohhoijakkaaaa!! Eli sitä ensimmäistä lipsahdusta ootellessa... oisko se sitten siinä? =) Eli pelot yrittää pistää kapuloita rattaisiin, mutta periksi ei anneta!

Käytiin siis viime lauantaina peruskurssilla. Kesto 3h ja saimme eväät omatoimiseen yläköysikiipeilyyn. Kurssin hintaan sisältyy 1kk kiipeilykortti ja varmistuskoe. Tuossa on siis kuukausi aikaa treenata ja sen kuukauden sisällä pitää suorittaa varmistuskoe joka oikeuttaa sitten sinne köysi puolelle sen kuukauden jälkeenkin. Jos koe ei mene läpi niin kurssille uudestaan jos mieli halajaa vielä köyden jatkoksi... =D Ensimmäiset päivät kurssin jälkeen meillä olikin kotona köysisulkeiset. Piti opetella tekemään virheetön 8-solmu kohtuu ajassa. Varmistaminen sujuu meiltä mielestäni jo ihan hyvin eli eiköhän se koe läpi mene! Seuraava etappi oiskin sitten liidi-kurssi eli alaköysi-kurssi. Siinä viedään itse köyttä seinälle. En ole yhtään vakuuttunut että se on mun laji, ainakaan vielä. Mies ois valmis menemään vaikka heti. Pääsee vaativimmille reiteille, mutta se vaatii kaks. Pitäis olla se varmistajakin ja munkin ois pakko käydä kurssi että saan varmistaa vaikka en itse haluaiskaan liidata... voihan p.... Siinäpä vasta haastetta tulevaisuuteen!

climbing-normal.jpg

Kuva / Photo -> http://www.toppingout.co.uk/sport-climbing/